Nyttig morotskaka

Igår gjorde jag och David morotskaka. En nyttig variant dessutom. Är nuförtiden lite skeptisk till alla nyttiga varianter av kakor och sånt, då det aldrig går att ersätta helt och hållet. Men detta blev faktiskt riktigt lyckat, SÅ god blev den! Receptet hittade jag HÄR, men gjorde själv några små ändringar så delar med mig av det även här!

Ingredienser botten:
3 ägg
1 dl Stevia
40 gram vaniljcasein (ca 2 dl)
10 gram pofiber (ca 1 msk, finns på bl.a. Willys, ICA)
100 gram kvarg (jag tog vaniljkvarg från Lindahls)
100 gram finriven morot
Ev. lite vatten
Kanel + kardemumma 
 
Ingredienser topping: 
2 dl keso
1 dl vaniljkvarg
Lite vaniljpulver + lite stevia (ev. lite vaniljsocker)
Lite pressad citron
 
Vispa ägg och stevia. Häll i resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet (kanel och kardemumman gör jättemycket, smeten blev jättegod tyckte vi hehe). Grädda i en rund form med avtagbar kant i ca 25-27 min i 175 grader. Gör toppingen under tiden, se till att mosa/mixa keson riktigt så det inte blir några klumpar. Bred toppingen över kakan när den är klar, ställ i frysen/kylen en stund och servera kall. Så gott!

 
Sara | |
#1 - - petra:

åh mumms:)

#2 - - När Annie fotograferar:

Ser jättegott ut!

#3 - - Alice:

Ser riktigt gott ut! Måste prova att baka en sådan själv. :)

#4 - - Jessica:

mumsigt!:)

#5 - - Moa:

Hej! :) Säljer du fortfarande din vita blus från Notion 1.3 (såg på nellys hemsida att du skrev det)? maila mig supergärna på min angivna mail i så fall. Kram!

#6 - - Anonym:

ok! men inte som en med "vanliga" ingredienser...

Upp