AIRLE BEACH/WHITSUNDAYS

Wow, detta var verkligen a week to remember. Airlie Beach är en supermysig hamnstad som ligger några timmar efter Townsville, med typ en huvudgata med små butiker, barer och restauranger. Vi tyckte det var sjukt nice! Dagarna innan Whitsundaystrippen bodde vi på hostelet Magnums, vilket låg centralt men typ in i en djungel nästan haha, där vi bodde i små stugor. Riktigt chill hostel, och vi fick det för runt 22 dollar per natt eftersom vi bokade tre nätter - ganska OK på östkusten!
På torsdagen drog vi ut med våran båt till Whitsundays. Vi åkte med Atlantic Clipper, en av de största partybåtarna (haha....). Vi var uppe grymt tidigt och fick se den sjuukt vackra stranden Whitehaven Beach. Det var nog den vackraste stranden jag någonsin har varit på. Sanden var så ren så man kunde peela huden och tvätta håret med den. 
Sedan drog vi på en snorkeltur medans folk började med sina dykargrupper. Jag, Anna och Julia var i den näst sista gruppen och jag var så nervös. Hajaaaar, tänkte jag. Men det var så lugnt, såg bara massa firre och det fina barriärrevet. Dyka i Stora Barriärrevet, check. Det var ballt, måste göras om!
Båten var nice, men typ 80% engelsmän så det var rätt brötigt, så skulle rekommendera att man kör på en annan båt om man vill ha det lite lugnare. Men som sagt, båten var fet med rutschkana och pool så vi var nöjda ändå.
Väl tillbaka i Airlie Beach på lördagen var det efterfest för båtfolket, skitkul! På måndagen drog vi igen. Natten till måndagen var hemsk, vi bodde på ett äckligt billigt hostel Global/Beaches där det var kackerlacksjakt hela natten lång PLUS att Sofie fick någon matförgiftning och fick åka ambulans till sjukhuset, stackarn. Inte kul med 15 timmars bussresa dagen efter då. Men då blev det dags för Fraser Island, det bästa på hela östkusten. Whitsundays och Airlie Beach var fantastiskt, och pengarna man la på det är så värt det, så det är verkligen ett måste.
Upp