MELBOURNE TO PERTH

Ja, Melbourne var svinkallt när jag kom dit i början av april. Det kändes kyligt, oinbjudande och tråkigt. Saknade mina vänner i Sydney väldigt mycket här också, men trots att det var jobbigt körde jag på! Hur ska man annars lära sig?
Sedan hyrde vi en van av Wicked Campers och drog iväg på en känd roadtrip, nämligen Great Ocean Road.
"Neuken in de keuken". Ursäkta språket, men det översattes tydligen till "Knulla i köket" (eller ha sex i, om vi ska vara lite bättre). Detta fick vi inte reda på förrän några holländare berättade detta för oss den sista dagen. Innan dess hade vi no clue varför folk på vägen stannade bara för att ta kort på vår baklucka - där förövrigt köket var! Fiffigt.
Det var INTE varmt... Bara 6 grader ute och vi sov alla fyra i bilen. Om vi ens knappt sov.
Man bör nog vara lite mer påläst om denna sträckan för att få ut det mesta av det. Även satsa på att åka när det är lite varmare. Men vi hade det bra ändå förstås. Vidare mot Adelaide i South Australia!
Adelaide överraskade oss med att vara förvånansvärt fint!! Studentstad tydligen, och här var det äntligen lite varmare (!!). Under de dagar vi var där gick vi ut en galen kväll, bodde i det MINSTA och värsta hostelrummet någonsin med 4 andra brudar som hade hamstrat där i flera månader (x antal klädesplagg försvann under dessa dagar) och hajkade en heldag uppe i bergen. Sedan, goodbye Adelaide och hello Perth!
 Perth, början av västkustens alla vackra stränder! Vi fick bo hos en tjej som var vän med min aussiebrud Alice som jag träffade i Cairns lite utanför Perth. Vi bodde i ett ganska fint område, i ett HUS! TVÅ rum hade vi. Sedan skadade det inte att vi bodde med gångavstånd till en av de finaste stränderna, The Cott (Cottesloe). Det kändes som den aldrig tog slut, så lång! Under veckan gick vi ut, var på det kända "Sunday sesh" vid stranden, var på en konstig hemmafest, var ute och gick extremt mycket, solade & badade och bara njöt av att bo i ett eget hus och inte hostel längre. Vi gillade Perth, vädret var underbart men svårt att få en större uppfattning efter bara 1,5 vecka där. Jag älskar ju Sydney mer än någon annan stad, men säkert för att jag har bott där längst.
 Det värsta med Perth var allt skräp, möbler, täcken och all skit som folk bara slängde utanför sina hus?! Det var som att varje hus hade sin egna lilla soptipp som entré. Och då bodde vi ändå i ett ganska fint område. Cissi snodde ett täcke utanför ett hus och tvättade det för att sedan använda det på vår roadtrip efter Perth - såhär ekonomiska var vi då ja. Och just det, en till av de värsta sakerna som nu hade börjat var VATTNET. Det är nog det äckligaste vatten som jag någonsin har smakat i mitt liv. Och så var det längs hela västkusten. De hade speciella kannor där de silade vattnet, men det smakade fortfarande skit. Hemskt.
Efter Perth var det dags för det stora äventyret - västkustresan med våran lilla bil!!! Det inlägget förbereder jag så det kommer snart.
Upp